Информация

Актуални статистически данни показват че, голям процент от превозните средства по родните ни пътищата са с отрицателна история. Манипулирането на реалният пробег е едно от най-често срещаните форми на измами на пазара за употребявани автомобили. Въпреки това, потребителите имат възможност да разкрият „по един или друг начин“ реалните километри на употребяван автомобил.

RealniKilometri.com е услуга за проверка на моторни превозни средства по VIN (номер на рама) в европейски бази данни, която ще ви помогне да получите информация и реална представа за автомобилът, които шофирате или мислите да закупите. За пример, можете да откриете реалната година на производство, заводски цвят, проверка за издирване и редица друга полезна информация. Всички знаем че, търговците на автомобили ги „освежават“ преди да бъдат продадени, като ги пребоядисат, променят данните за пробега и редица други „подмладяващи“ процеси.

Къде да открия моят VIN номер ?

VIN съкратено от (Vehicle Identification Number) е идентификацинен номер, които всяко моторно превозно средство получава след напускане на завода в които е произведено. VIN номерът е с дължина 17 символа и се състои от букви и цифри, като може да бъде открит на редица места по купето на автомобила и в големият регистрационен талон. В зависимост от автомобила, VIN номерът може да бъде разположен на таблото под предният прозорец от страната на шофьора, може да бъде разположен от вътрешната страна на шофьорската врата, както може да бъде щампован и на редица места под капака. Ако вече сте закупили автомобилът, можете да го откриете в големият талон.

Какво мога да очаквам от доклада ?

  • Сервизна история

В случаите, когато желаете да закупите употребяван автомобил или вече сте закупили, този доклад ще ви даде информация за посещенията на автомобила в оторизираните сервизи в Европа, както и на колко километра е постъпил автомобилът за обслужване или ремонт. Ако имате сервизна книжка, често се случва тези данни да съвпадат но се случва и да има разминавания, когато сервизната книжка е преправена с цел „подмладяване“ на автомобила.

  • Пълна техническа характеристика

Пълна заводска техническа характеристика на автомобила включваща мястото и реалната година на производство, цветът на автомобила, както и допълнителните функционалности включени в автомобила. От този доклад ще придобиете реална представа за производството на автомобила, защото все по често се случва търговците да посочват първата година на регистрация, а не годината на производство, както и точният цвят с които автомобила е напуснал завода.

  • Проверка в базите данни за откраднати автомобили

Проверка в базите данни за откраднати автомобили в няколко европейски държави. Много често от неинформативност или с друга цел търговците не дават информация произхода на автомобила и се случва при напускане на пределите на република България автомобилът да бъде издирван за кражба от INTERPOL и европейски институции.

  • Проверка в лизинговите бази данни

Лизинговите бази данни съдържат информация за автомобили закупени на лизинг и в последствие неизплатени.

  • Информация за значителни щети

Част от оторизираните европейски сервизи, освен информация с километрите на постъпване описват и значителни щети по автомобила причинени от произшествие, както и сериозни ремонти отнели по-голям интервал от време.

  • Снимки на моторното превозно средство

Част от застрахователните институции в Европа, съхраняват снимки на застрахованите от тях автомобили и ги публикуват в обща база данни. От този доклад, можете да получите снимки правени през годините на вашият автомобил.

Защо се заплаща такса ?

Тази такса се заплаща, защото софтуерът които се използва за проверката на отделните марки е скъпо заплатен. За пример само за една от популярните премиум марки автомобили в България – цената за софтуерът за проверка е 4000 евро на година. При някои марки се заплаща при единична проверка на VIN номер, дори и той да е грешно въведен.

Как ще получа доклада ?

Докладът ще ви бъде предоставен в електронен формат на посоченият от вас имейл адрес.

Прочетете условията за ползване и случаите в които част от информацията за вашият доклад няма да е налична.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.