Примерен доклад

Предварителна информация

В началото на отчета са изброени VIN, марка, модел, гориво и купе.

В предварителната информация ще откриете и данни за дата на производство, както и данни за първа регистрация. Можете да обърнете внимание на разликите между двете дати, като разлика от 3-4 месеца, между датата на производство и първа регистрация са нещо обичайно, за новозакупените автомобили, които са поръчкови, например изборът на цвят, интериор и много други могат да се окажат виновници за забавената доставка на автомобила. Само интервал, по-голям от шест месеца, трябва да повиши бдителността, много честа практика е автомобили да стоят 12-15 месеца в производствения двор или открити дилърски паркинги, което може да е предпоставка за нарушен външен вид, уплътнения и т.н. Понякога забавянето може да е резултат от мястото на производство на превозното средство, напр. автомобил произведен в Япония и Южна Корея, може да се достави на дилър в Европа след няколко месеца.

 

 


 

 

КРАТКО РЕЗЮМЕ

В  резюмето на доклада се съдържат всички налични данни за провереният VIN в обобщен вид, разделена на 3 групи.

1. Основна информация, съдържаща: основна информация за автомобила, проверка в базите данни за откраднати автомобили, заводски проблеми / информация за производителя.

2. История на превозното средство, показанията по километраж за изминатия пробег при постъпване в сервиз, извършени ремонти както и тяхната стойност, предишна регистрация и собственици, информация за технически инспекции.

3. Допълнителна информация: оборудване на превозното средство, архивни снимки на превозното средство (ако има такива), както и последни запитвания за проверка на посоченият VIN (ако има такива).

 

 


 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

В група полезна информация ще откриете приблизителния пробег на превозното средство в цифрова и графична форма на база проверки на сходни автомобили, групирани по марка/модел, годината на производство и на вид гориво (дизел или бензин).
Тези данни се предоставят въз основа на вече проверени подобни превозни средства от този тип в базата данни и трябва да се третират, като база за сравнение на избраният от Вас автомобил.

Средният пробег е даден в графична форма за конкретен тип двигател. Това ви позволява да сравнявате разликите в брояча (отчитани на годишна база).

Включените стойности в този раздел са референтни (приблизителни).

 

 

 

 

 

 

 


 

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

В раздел основна информация, можете да намерите базова информация за проверяваният от вас VIN, въз основа на него, нашата система проверява данни и извлича информация, напр. марка, модел, тип превозно средство, купе, двигател, държава на производство, година на производство, година на модел, тип скорости, тип кормилна система, както и заводски цвят на автомобила, чрез които в много случай се разбира дали автомобила е основно пребоядисан.

В зависимост от производителя и каква информация е кодирана във VIN номера, тази част от отчета ще предостави цялата информация или част от базовата информация за автомобила.

В тази секция можете също да намерите информация за достоверността на VIN. При някои производители е възможно да се провери правилността на номера на VIN (съгласно ISO стандарт) и контролни цифри. Някои от производителите обаче не предоставят такава възможност.


ПРОИЗВОДИТЕЛ

В този раздел, можете да намерите информация за производителя, информация за връзка и адрес.

 


 

ПРОВЕРКА ЗА КРАЖБА

В раздел проверка за кражба, системата извършва проверка в базите данни за откраднати автомобили в редица страни, както и в независими бази данни за обявени автомобили. Моля имайте предвид че всички резултати от проверените бази данни е нужно да се третират, като информативни и Реални Километри не може да гарантира достоверността или актуалността на информацията . Броят на страните и институциите с които работим непрекъснато нараства, като към момента проверяваме в над 10 страни.

Важно: Ако проверяваното от вас превозно средство е обявено за издирване (откраднато) в някоя от посочените държави, моля свържете се с органите на реда за повече информация и съдействие.

 

 

 

 


 


ЗАВОДСКИ ДЕФЕКТИ

В раздел заводски дефекти се описват всички официални призования от производителя за конкретния модел, информация какъв може да бъде проблемът, ефектите и потенциалното решение, което трябва да се направи в оторизираното сервизно обслужване (автомобилът трябва да има такива корекции в историята си). Ако автомобила вече е получил сервизно обслужване от оторизиран представител на марката, ще има запис на посещението, както и информация за датата на посещението.

 

Ние сме партньори на международната „Агенция за надзор на безопасността и транспорта“, а именно оператора на една от най-големите обслужващи бази данни на производителя (VOSA). Моля, имайте предвид, че винаги посочваме източника на информация. Информацията би могла да бъде получена от две различни организации, като VOSA и UOKIK (Служба за защита на потребителите и конкуренцията).

 

 


СЕРВИЗНА ИСТОРИЯ

Сервизна история от посещения в оторизирани сервизи в Европа (когато има налични данни):

– Показанията на километража в хронологичен ред.
– История за значителни щети и ремонти.
– История на превозното средство (например първа регистрация, лизинг, предишни технически проверки и информация за предишнен собственик).
–  История на цената от предишната оценка в търгове, сайтове в интернет и т.н.

Този раздел предоставя в хронологичен ред всички сервизни записи, събрани в последователен ред, представляващи резюме на най-важните факти от историята на превозното средство. Ако забележите отклонение в показанията, например намаляването на показанията за пробег, означава че най-вероятно има манипулация в достоверността на изминатите километри.

Важно: Информацията в тази категория се предоставя единствено, когато я има налична в отделните бази данни в зависимост от производителя и посещенията на превозното средството в оторизиран (официален) сервиз.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

OБОРУДВАНЕ

Пълна информация за заложеното оборудване в автомобила, като цвят, тапицерия, лак, шаси, навигация, аудиосистема, брой въздушни възглавници, цвят на стъклата, както и всички допълнителни пакети за модела.

Тази част от доклада ще ви предостави богата информация за автомобила, поръчковите детайли и т.н. Примерно можете да проверите заводско заложеният цвят на стъклата и при закупуване ако цвета се различава, то най-вероятно стъклото е сменено в следствие на инцидент или ремонт. Можете да проверите за липсващи елементи от превозното средство, например: навигация, отопляеми огледала, определени детайли от пакет, броня, стопове и други.

 


 


СНИМКИ

В раздела ще намерите архивни снимки на превозното средство (ако има такива), направени от застрахователи в Европа или оторизирани сервизи. Много често, направени снимки са в следствие от инцидент, при обяване на автомобила за „тотална щета“. Много често застрхователите/сервизите правят снимка и на текущите показания на километража чрез която можете да придобиете представа за реалнните километри на моторното превозно средство.

 

 


Моля имайте предвид че в зависимост от производителя, може да има разлика в докладите.
Примерен доклад за BMW (pdf).